sep
13
2013

Vrijdag de dertiende

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Het is vandaag vrijdag de dertiende. De ongeluksdag bij uitstek. Reizigers van Finnair die van Kopenhagen naar Helsinki vliegen, hebben het zwaar. Hun eindbestemming wordt afgekort als HEL, het is vandaag vrijdag de dertiende en het vluchtnummer is 666 (het getal van de duivel).
Bijgeloof.
Ik heb er niet zoveel mee. Ik weet niet of christenen last hebben van vrijdag de dertiende. Misschien wel, misschien niet. Maar volgens mij is ‘13’ vooral een commerciële godsdienst. Wie niet (meer) gelooft in een Almachtige, die de wereld in Zijn hand houdt, verwacht het van wrede toevalligheden in de natuur. En daar haakt de commercie goed in.
Ik denk dat ik vanmiddag maar onder een trap door zal lopen, een zwarte kat eten geef en dertien keer een activiteit zal doen.

Tags //

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.