dec
06
2020

Wat is dan goed?

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Journalist en Trouw-columnist Stevo Akkerman geeft maandag 18 januari 2021 een lezing in de Grote Kerk Emmen. Het Inspiratieplein nodigde Akkerman uit naar aanleiding van het boek Wat is dan goed?
In zijn eerdere boek Het klopt wel maar het deugt niet (2016) betoogt Akkerman dat de moraal terug moet in de maatschappij en het bedrijfsleven. Maar hoe vind je die moraal dan? Wat is het goede? Zit dat in de mens zelf? Of moeten we hiervoor toch een beroep doen op hogere machten?
Op zoek naar antwoorden gaat Akkerman te rade bij schrijvers, filosofen, theologen en psychologen. Bestaat er wel zoiets als goed en kwaad? Is het goede doen een kwestie van welbegrepen eigenbelang, of is het goede een verheven principe waar we als mens nauwelijks bij kunnen, maar wel naar blijven reiken? Welke rol speelt schaamte? En hoe zit het met het geweten?
In Wat is dan goed? bundelde Akkerman zijn Trouw-interviews over het goede. Een reeks interviews met rechtsfilosoof Jan Verplaetse, de aartsbisschop van Canterbury dr. Rowan Williams en schrijver Arnon Grunberg.

Bron: Grote Kerk Emmen

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.