sep
25
2017

Watermakers

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Ik heb wel wat met de singel en het nummer Ze Is Er Niet van BLØF. Het nummer staat op hun cd Watermakers uit 2001. De vormgeving van de cd en de bijbehorende singels was in dezelfde stijl gedaan. De bandleden werden gefotografeerd in wisselende formaties. Bij elke singel was één lid dat op de voorgrond stond, waarbij de overige drie op de achtergrond zichtbaar waren.
Bij de singel Ze Is er Niet staat drummer Chis Götte op de voorgrond. De singel verscheen in dezelfde periode als dat Götte verongelukte bij een verkeersongeluk net buiten Nieuw en Sint Joosland. De drummer, fervent motorrijder, probeerde zaterdagmiddag zijn nieuwe motor uit. Hij was op weg naar zijn huis in Middelburg, om met de band naar Schiedam te reizen waar zaterdagavond een theateroptreden stond gepland. Toen hij vanuit de richting Nieuw en Sint Joosland onder het viaduct vandaan kwam, botste hij op de personenauto, die vanaf de invoegstrook van de A58 kwam.
Dat theateroptreden heeft nooit plaatsgevonden. Kort na het ongeluk, plaatste het Nederlands Dagblad een artikel over Götte. De redacteur van dienst, ik meende Herman Veenhof, plaatste boven het stuk als titel: “Zoveel wanhoop in één man,” een citaat uit Ze Is Er Niet.
En zo komen verschillende lijntjes samen. De singel, het motorongeluk, de singelhoes, een ND-artikel. Dat alles bij elkaar maakt dat ik van Ze Is Er Niet houd.

bloef-ze_is_er_niet

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.