jun
02
2019

We Get By

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Gospellegende Mavis Staples is 80 jaar. En ze heeft een nieuw album uitgebracht: We Get By. Een mooie prestatie, zeker als je bedenkt dat nieuw materiaal veel te horen is op Radio 1. Dit is niet direct een zender dat ik associeer met gospellegendes. En ook niet met Mavis Staples. Dat weerhoudt de nieuws- en actualiteitenzender er niet van om enthousiast over dit album te schrijven:
Staples trekt op haar twaalfde album alle registers open, van de elektrische blues op Change, de folk ballad Heavy on my Mind tot het overtuigende One More Change, waarin Staples laat weten voorlopig nog niet klaar te zijn met het in gang zetten van veranderingen in deze wereld. En hopelijk ook nog niet met het maken van mooie, inspirerende muziek.
Ik vind het mooi dat Mavis zo’n podium krijgt op de nationale radiozender. Een comeback is het natuurlijk niet, want Staples timmert al haar hele leven aan de weg. Maar het is wel een revival, een herontdekking door het Nederlandse publiek. Dat het dan ook nog zwarte gospel is, dat doet me deugt.
Het album verscheen 24 mei. Goede datum, want toen vierde Bob Dylan zijn 78e verjaardag. Mavis was bijna mevrouw Dylan. Maar gedane zaken nemen geen keer.

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.