sep
05
2019

We will rock you

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Stanley Burleson speelt in de musical We will rock you de rol van Khashoggi, de vileine rechterhand van de Killer Queen, vertolkt door zangeres Anastacia. In een interview met het Algemeen Dagblad zegt de acteur onder meer: “Die Khashoggi is een klootzak. Een held is leuk om te spelen hoor, maar geef mij maar de bad guy. In de 3 Musketiers was ik destijds kardinaal Richelieu. Heel dankbaar om te merken dat het publiek je haat. Dan doe je het goed.”
De naam van deze boef is ontleend aan het liedje Khashoggi’s ship uit 1989; ik moet onwillekeurig toch denken aan de de Saudische journalist Jamal Khashoggi.
De musical is de authentieke Engelse versie en is op vier plaatsen te zien: van 28 november tot en met 1 december in Schouwburg Hengelo, van 4 tot en met 8 december in AFAS Live in Amsterdam, van 12 december tot en met 12 januari in World Forum Theater in Den Haag en van 15 tot en met 19 januari in Martiniplaza in Groningen. Die Groningse data zijn zonder Anastacia.
In 2002 gaven gitarist Brian May en drummer Roger Taylor een optreden op het Museumplein in Amsterdam. Het was Koninginnedag; de band gaf het optreden mede ter promotie van de musical, die tussen 14 mei 2002 en 31 mei 2014 werd uitgevoerd in het Dominion Theatre in het Londense West End. Martine Bijl vertaalde het stuk naar het Nederlands, waarna de musical tussen 21 augustus 2010 en 13 augustus 2011 te zien was in het Beatrix Theater in Utrecht.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.