aug
29
2021

Welmoed Sijtsma

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Met hoorbare opluchting in haar stem kon tv-presentatrice Welmoed Sijtsma zaterdagavond aan het Nederlandse publiek – en vooral haar zusjes – bekendmaken dat ze meedoet aan het programma Wie Is De Mol?.
Sijtsma is geboren in Hurdegaryp en groeide op in Leeuwarden. Ze begon haar tv-carrière bij Omrop Fryslân en ging vervolgens naar het Jeugdjournaal en stapte later over naar omroep WNL, waar ze de ochtendshow Goedemorgen Nederland presenteert. Ook presenteert ze de talkshow Op1.
Tegenover haar zusjes had Sijtsma gezegd dat ze ergens op vakantie was met een yogamatje. Maar ja, de zusjes wensten uiteraard wel een selfie, mét yogamat. Die kwam er niet. “Ik ben zo blij dat het nu out in the open is,” reageerde Sijtsma zaterdag. “Nu weten ze het. Sorry, geen yogamat.”
Fans van het populaire programma Wie Is De Mol? werden deze week verblijd met een aftellende klok die via de sociale mediakanalen van WIDM was gedeeld. Via een speciale livestream werden de dit keer elf kandidaten bekendgemaakt. Zij moesten hun eigen hachje zien te redden. Want alle kandidaten moesten de kijker ervan zien te overtuigen dat zij niet de mol konden zijn.
Achtereenvolgens Arno Kantelberg, Everon Jackson Hooi, Fresia Cousiño Arias, Glen Faria, Hila Noorzai, Kim-Lian van der Meij, Laetitia Gerards, Sahil Amar Aïssa, Suzanne Klemann, Thomas van Luyn en Welmoed Sijtsma deden hun verhaal. Sijtsma gaf opvallend genoeg als enige kandidaat aan dat zij de mol ook niet had wíllen zijn. De anderen hadden het, zeiden ze, dolgraag gewild. “Ik hou niet van liegen en bedriegen,” aldus Sijtsma. “Alle tien de kandidaten zeiden de mol te willen zijn, behalve ik. Ik wil de mol niet zijn, omdat ik het niet kan. Ik heb een veel te open gezicht, iedereen leest alles aan mijn hoofd.”
Maar uiteraard stond er een iemand te liegen. De kijker kon na de pitch van de deelnemers stemmen op de voor hen meest verdachte kandidaat. Wie het minst werd verdacht, zou twee vrijstellingen voor de eerste executie krijgen (een voor zichzelf en een voor een medekandidaat naar keuze). Het publiek was weinig overtuigd van het verhaal van journalist Arno Kantelberg en stemde het meest op hem. Wie het minst werd verdacht, is nog niet duidelijk.
Het 22ste seizoen van WIDM is vanaf 1 januari te zien.

Bron: Leeuwarder Courant

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.