okt
17
2018

Wembley

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Voetbalstadion Wembley in Londen wordt toch niet verkocht aan de Amerikaanse miljardair Shahid Khan. De in Pakistan geboren zakenman bood zo’n 680 miljoen euro, maar voelde in de Britse voetbalwereld te weinig draagvlak voor zijn overnamepoging.
Even dacht ik dat de Leeuwarder Courant melding maakte over het Sjûkelân in Franeker. Dit is het kaatsveld op het Sternse Slotland in Franeker. Er staan twee torens aan de oostzijde van het kaatsveld, die refereren aan het slot dat tot 1727 op deze plaats stond, het Sjaerdemaslot. Hier wordt sinds 1856 de kaatswedstrijd PC gehouden, die jaarlijks plaatsvindt op de vijfde woensdag na 30 juni.
Maar daar gaat het dus niet over. Het is de Londense voetbaltempel. Waar in 1985 het grote benefietconcert Live Aid plaats vond – althans, het Europese gedeelte daarvan. Het Amerikaanse deel was in JFK Stadium te Philadelphia. Wembley is ook het stadion waar Queen in 1986 twee avonden op trad tijdens de Magic Tour. Queen zou eigenlijk nog één extra concert geven in het Wembley Stadium, maar dit was niet mogelijk, reden waarom er werd uitgeweken naar Knebworth-park – de laatste show van Queen in de klassieke bezetting.
Enfin.
Vooralsnog blijft de Engelse voetbalfederatie (FA) eigenaar van het befaamde complex in Londen.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.