dec
01
2015

Wereld Aids Dag

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Vandaag is het Wereld Aids Dag, een internationale dag om de slachtoffers van Aids/HIV te gedenken. Misschien kwam het wel door deze gedenkdag, dat ik vandaag twee albums van Queen opzette. Innuendo en Made In Heaven waren de gelukkige cd’s.
Het verhaal moge bekend zijn. Na een succesvolle Magic Tour in 1986, besloot de band Queen om niet meer de touren. Als officiĆ«le reden werd de leeftijd van de ‘bejaarde’ rockers aangehaald. De mannen varieerden tussen de 35 en 40 jaar. Opmerkelijk. Maar de echte reden was dat Mercury toen al de ziekte Aids onder de leden had.
Vijf jaar later werd deze ziekte de zanger fataal. Vlot na de release van Innuendo in 1991, nam hij enkele liedjes op. Alleen de zang, want Mercury voelde dat zijn einde er letterlijk aan zat te komen. De rest van Queen moest de muziek maar aanvullen bij zijn ingezongen liedteksten. Tijdens zijn zang-opnames voor de opvolger van Innuendo, bij het nummer Mother Love, stokte Mercury’s leven; het laatste couplet, dat hij bij zijn volgende bezoek aan de studio zou doen, daar is hij niet meer aan toegekomen.
Made In Heaven, gemaakt in de hemel. Zou Mercury daar zijn?

Tags // , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.