jan
10
2018

Where Did Vincent Van Gogh?

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Toen ik tijdens mijn middelbare schooltijd me in Bob Dylan interesseerde, werd ik geattendeerd op het nummer “Vincent Van Gogh”. Een nummer dat Dylan niet zelf heeft geschreven, maar wel speelde tijdens The Rolling Thunder Revue. Dat was een tournee van eind 1975, begin 1976 waarbij de zanger met een wit masker of een wit geschminkt gezicht het podium betrad.
Het was ook de tournee met een flink aantal mede-artiesten, zoals Joan Baez en Roger McGuinn. Deze tournee vormde ook de basis voor Dylans eerste eigen film, Renaldo And Clara, die hij zelf schreef, regisseerde en produceerde. Een succes was deze vier uur durend epos overigens niet.
Enfin.
Tijdens deze tour speelde hij dus ook “Vincent Van Gogh”, of “Where did Vincent Van Gogh?”, een song van Robert Friemark. De zang deelde Dylan met Bob Neuwirth. Een opname van dit nummer circuleert wel op internet, maar op een reguliere of een bootleg-uitgave van Dylan had ik dit nummer nog niet.
Totdat ik vorige week Ed op bezoek had. Van hem kon ik een stapel bootlegs overnemen. Waaronder Going Going Guam, een box met cd’s. De box heeft als ondertitel The Complete Rolling Thunder Revue Rehearsals. Repetities dus, voor de tweede concertreeks van The Rolling Thunder Revue.
Op het vierde schijfje staat “Where Did Vincent Van Gogh?”, opgenomen in april 1976 in Bellevue Biltmore Hotel, Clearwater, Fl., meldt het boekje. Verder geen gegevens over de exacte opnamedag. Evenmin de credits voor Friemark, evenmin wie de overige muzikanten zijn. Het begeleidend boekje besteedt überhaupt geen verdere aandacht aan dit liedje.
Wat jammer is, maar wat doe je er aan? We moeten het doen met wat we hebben. En dat is al heel wat, op de keper beschouwd. Dus waar maak ik me al te druk om?

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.