aug
25
2015

Wijkcentrum Heechterp gesloten

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Het wijkcentrum van Heechterp-Schieringen is dinsdag gesloten. Wethouder Harry van der Molen (CDA), die verantwoordelijk is voor dit wijkgebouw, vindt dat er geen verbetering is in het aanbod van activiteiten voor de buurtbewoners. Na jarenlang overleg met het wijkcentrum-bestuur, kreeg het bestuur afgelopen lente nog één kans onder dreigement van sluiting van het gebouw.
“De ongeveer 140 bewoners en 60 vrijwilligers die wekelijks gebruik maken van het gebouw kunnen via de gemeente tijdelijk een ander onderkomen krijgen. De gemeente gaat onder buurtbewoners een nieuw bestuur werven. Het bestuur is boos en strijdbaar,” meldt de Leeuwarder Courant op de website.
Jammer dat het gebouw zijn functie verliest. Afgelopen mei-vakantie ben ik elke dag in dit pand geweest. Vanuit de Morgenster-kerk werd een evangelisatieproject gehouden in de wijk Heechterp-Schieringen. Het wijkcentrum gebruikten we als uitvalbasis. Ons voornemen als projectgroep was om elke mei-vakantie het project te draaien; of de sluiting van het wijkcentrum ook gevolgen heeft voor dit project, weet ik niet.
Enfin. Nu afwachten of een nieuw wijkbestuur gevonden wordt. En of dat bestuur met het evangelisatieproject in zee wil gaan.

Tags // , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.