jan
17
2018

Willem van Hanegem

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Oud-voetballer Willem van Hanegem heeft prostaatkanker. Hij heeft dit bekend gemaakt in een interview met Wessel Penning van het Algemeen Dagblad. De bekendmaking is vooral vanwege ‘de omgeving’: “In het ziekenhuis ben ik al door veel mensen gezien en inmiddels word ik ook gebeld door journalisten. Dus ik dacht: ik vertel dit verhaal nu een keer. Hier.”
Van Hanegem. Een nuchtere voetballer, geen kapsones, eerlijk en authentiek, zoals dat tegenwoordig heet. Tot 1983 was hij actief als voetballer, daarna als coach en assistent-bondscoach. Tegenwoordig is Van Hanegem werkzaam als analist bij Ziggo Sport. En als columnist voor het AD, de krant waarin hij eenmalig zijn verhaal doet. En in zijn vrije tijd is hij lid van de politieke partij Forum voor Democratie.
Maar dat zijn niet de dingen waar ik de Kromme mee associeer. Ik denk aan wat ik ooit eens las over hem en een toen net verschenen biografie over hem. Een journalist vroeg hem of hij trots was op die levensbeschrijving. “Trots? Trots ben ik op mijn vader, die in 1940 bij het bombardement op Rotterdam met zijn lichaam een kind beschermde. Talent om te voetballen heb ik gekregen. Hoe kan je daar nou trots op zijn?”

Tags // , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.