apr
08
2018

Willem Wilminkprijs

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Kenny B heeft zaterdag de Willem Wilminkprijs gewonnen voor het beste kinderlied van 2018. Samen met cabaretière Katinka Polderman maakte hij het liedje Kilo, pond en ons voor de serie Snapje?
Kenny B was in een vorig leven militair onderhandelaar in zijn geboorteland Suriname. Nu is hij zanger en liedjesmaker. Behalve dit NTR-liedje, is Kenny B bekend van Parijs. Dat nummer over een mooie vrouw in de Franse hoofdstad. “Praat Nederlands met me.”
In de zomer van 2016 trad Doe Maar driemaal op in de Ziggo Dome. Zij speelden onder meer de ingewikkelde nummers Bang en Macho. Verder was er een gastoptreden van drummer en zanger Carel Copier. Hij kwam het podium op voor Nix Voor Jou en Te Laat.
Voor deze shows dook Doe Maar de studio in voor een de nieuwe singel 5446 Is Mijn Nummer. Dit nummer komt uit 1968 en is van het Jamaicaanse Toots & The Maytals. De vertaling komt van toetsenist en zanger Ernst Jansz. Doe Maar is natuurlijk ook de band van bassist en zanger Henny Vrienten.
Deze muzikant schrijft nog steeds de muziek voor veel kinderprogramma’s, waaronder Klokhuis en Sesamstraat. Ook heeft hij onder meer teksten op muziek gezet van Willem Wilmink. De Enschedese schrijver en neerlandicus was in het afgelopen seizoen de rode draad bij De Wereld Draait Door.
Willem Wilmink is ook de naamgever van de prijs voor het beste kinderlied, bestaande uit een kunstwerk en vijfduizend euro.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.