jun
21
2017

Yorick Haan

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Yorick Haan was tussen februari 2010 en juni 2013 burgemeester van Vlieland. Daarvoor, tussen 2006 en 2010, was hij wethouder in Schiedam. Zijn politieke kleur is links: in Schiedam was hij SP-raadslid en wethouder, maar tijdens zijn wethouderschap zegde hij zijn SP-lidmaatschap op. Hij ging vervolgens eerst onafhankelijk verder, richtte de lokale partij Progressief Schiedam op en was op Vlieland partijloos eerste burger.
Sinds dinsdag is Haan persoonlijk failliet. De Leeuwarder Courant schreef gisteren: “Volgens zijn curator P.A. Loeff uit Zwijndrecht voldeed hij niet aan de verplichtingen die hoorden bij de schuldsaneringsregeling die op last van zijn bewindvoerder tussentijds is beëindigd. Hierop volgde het faillissement dat door de rechtbank in Rotterdam is uitgesproken.”
Dat faillissement kan te maken hebben met zijn werk bij Stadsomroep Schiedam, waar Haan na zijn politieke carrière werkzaam was. Dat kan, maar dat vul ik in. Het is dus niet zo dat dit werk het schuldsaneringstraject heeft ingezet. Feit is dat Haan failliet is verklaard.
Wat zegt zo’n bericht? Dat persoonlijke faillissementen niet afhankelijk zijn van maatschappelijke status of het intellect. Ook een voormalig burgemeester kan dus in deze situatie terecht komen.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.