dec
14
2018

Young en Dylan: geen British Summer, wél Hyde Park

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

De optredens van Neil Young en Bob Dylan op British Summer Time 2019 gaan door in een andere vorm. Een meningsverschil tussen Young en Barclaycard, de sponsor van het evenement op Hyde Park, heeft ertoe geleid dat de iconen op 12 juli zelfstandig de shows organiseren.
Gisteren is duidelijk geworden dat het verschil van inzicht tussen Neil Young en Barclaycard onoverkomelijk is. In een bericht op de zijn website maakt Young bekend dat de show samen met Bob Dylan van 12 juli op Hyde Park wordt georganiseerd zonder de sponsor. British Summer Time bevestigde dit tegenover het Britse dagblad The Guardian. Barclaycard onthoudt zich van elke vorm van commentaar.
In een eerder artikel van The Guardian is te lezen dat Neil Young grote problemen heeft met Barclaycard. Deze creditcard-verstrekker heeft in de ogen van de Canadees te veel zakelijke relaties met bedrijven die handelen in fossiele brandstoffen. Daarnaast stelde de singer-songwriter dat de organisatie van BST Hyde Park het duo-optreden bekendmaakte, terwijl de details nog niet waren uitgewerkt.
De organisatie van British Summer Time geeft aan dat de optredens van Florence + The Machine en Robbie Williams wel in de oorspronkelijke vorm plaatsvinden.

Neil Young
Neil Young is een Canadese singer-songwriter. Hij heeft in verschillende bands gezeten, namelijk Buffalo Springfield en Crosby, Stills, Nash & Young. Vanaf 1968 begon hij een succesvolle solocarrière. De Rock & Roll Hall Of Fame-website beschrijft hem als ‘one of rock and roll’s greatest songwriters and performers’. Het meest recente album Songs for Judy kwam in oktober 2018 uit.
Er staan inmiddels twee shows in 2019 gepland voor Neil Young, samen met Bob Dylan. Naast het optreden van 12 juli in Londen staan de heren 14 juli op de planken in het Ierse Kilkenny.

British Summer Time 2019
British Summer Time is de verzamelnaam van een reeks concerten, welke plaatsvinden van 5 juli tot en met 14 juli in Hyde Park, Londen. Iedere dag staat geheel op zichzelf, waardoor er alleen dagtickets te verkrijgen zijn voor het evenement. Voor de komende editie zijn Robbie Williams en Florence + The Machine aangekondigd. Eerder werden ook Bob Dylan en Neil Young gepresenteerd, maar inmiddels is dus duidelijk geworden dat deze show niet onder de noemer van British Summer Time wordt georganiseerd. Voor meer informatie kun je terecht op de website van BST Hyde Park.

Bron: Festileaks.com

Tags // , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.