jan
11
2018

Ziekenhuisbezoek

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Deze week was ik weer in het ziekenhuis van Leeuwarden. Een gepland bezoek. Eigenlijk kom ik alleen maar op afspraak in het Medisch Centrum Leeuwarden. Eigenlijk. Behalve die ene keer, nu bijna twee jaar geleden. Die dag kwam ik ook in het hospitaal, maar van mijn tocht naar dit medisch centrum kan ik me niets meer herinneren.
Die ochtend fietste ik zoals elke ochtend naar het gebouw van verzekeraar Aegon, waar ik toen werkte. In het zicht van de haven, schepte een auto mij. Ik stak de rotonde tussen het gebouw van de Aegon en de parkeergarage c.q. fietsenstalling over. De automobilist sloeg af, en keek niet vooruit maar naar links.
Vanaf zo’n tien seconden voorafgaand aan het ongeluk tot ongeveer een uur erna ben ik alles kwijt. Ik weet niets van het ongeluk. Wel nog flarden van wat zich erna afspeelde. Dat iemand mij de fietssleutels gaf en vertelde dat mijn fiets in de fietsenstalling stond. Dat ik overeind werd geholpen door een Taizé-kameraad, bij geval in de buurt. Dat iemand een ambulance belde, maar dat ik antwoordde dat dát niet nodig was.
Desalniettemin kwam ik bij in het ziekenhuis, rijdend op een groene brancard. Langzaam kwam mijn geheugen terug – behalve van het ongeluk zelf. In het ziekenhuis deden de artsen een aantal basistestjes om te kijken of het met mij lichamelijk goed ging. En dat was zo. Ook geestelijk was er niets met mij aan de hand.
Nee, ik ben er goed vanaf gekomen. Een lichte hersenschudding en spierpijn. Veel spierpijn. Plus wat gekneusde ribben. “Houdt u maar twee weken rust, en langzaam weer beginnen,” zei de dokter. “En hoe gaat u weer naar huis?” Toen ik reageerde dat ik wel met de bus zou gaan (het ziekenhuis heeft een bushalte voor de deur), reageerde de arts: “Wij bellen wel een taxi voor u.”
Dat was toen. Sindsdien kom ik enkel nog op afspraak in het ziekenhuis.

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.