jun
08
2019

Zingen

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Terwijl het in de stad regent en stormt als in de dagen van Noach, weerhoudt dat een groep dappere zangers er niet van om op het plein op het Nieuwestad in Leeuwarden te gaan zingen. Het koor bestaat uit een bescheiden groep grijze hoofden. De muziek doet denken aan Johannes de Heer. Misschien is het ook wel gezang uit de bundel van De Heer.
Een informatiebord meldt dat het gaat om een evangelisatiecampagne van Achter De Hoven. Dat is een wijk in de stad, maar ook de naam van een Gereformeerde Gemeente. De vader van Gert-Jan Segers was namens deze zelfde gemeente evangelist. Maar dan praten we over decennia geleden.
De enige jongere van de club is de jongste bediende. Hij loopt met een draagbare toonbank op zijn buik rondom de zingende menigte van uitverkorenen. Met eten. De liefde van de man gaat immers door de maag. De groep trekt bekijks, zoals een jonge moeder met een kleuter aan de hand. Zijn ze daadwerkelijk geïnteresseerd in de blijde boodschap? Of is het folklore waar ze getuige van zijn? Of is het weer iets heel anders, namelijk dat mama aan dochter laat zien wat vergane glorie is?
Het is een evangelisatie-actie in het kader “Niet geschoten is altijd mis”. Maar waarschijnlijk ook dat je met zo’n openbare zangdienst waarschijnlijk meer kwaad doet dan goed. Het zal de GerGem-ers een zorg zijn. “De Leeuwarders zijn niet meer te verontschuldigen,” zal hun grondtoon zijn.
Nee, dat zijn ze niet meer.

Tags // , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.