aug
02
2015

Zinvolle vakantie

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

De afgelopen week ben ik wederom ter E&R geweest. Het was mijn twaalfde deelname aan een evangelisatie-project vanuit de kerk. Tien seizoenen was ik actief bij Project Beerze, deze zomer was het mijn tweede keer dat ik in Project Paasloo heb meegedaan. Twaalf zinvolle vakanties.
Wat het is dat je elk jaar weer terug keert? De relatie met de campinggasten, dat je opbouwt en elk jaar weer meer verdiept. De sfeer van een team, ontspannen in je korte broek. Een week lang genieten van wat je krijgt in onderlinge relaties, in het weer, in het eten dat door kokers en kooksters wordt gemaakt.
Moet er nog iets worden gezegd over het onderdeel evangeliseren? Dat je een week lang met God leeft en dat je zoiets ook de andere 50 weken wilt doen? Zeker zijn deze vragen waar. Ik ben de laatste die dit zal ontkennen. Deze vragen klinken als clich├ęs omdat ze zo waar zijn.
Een zinvolle vakantie is E&R zonder meer. Je draait geen E&R om alleen maar te ontspannen. Evenmin is het een vakantie om je volledig in het zweet te werken. Geen drank en drugs, maar ook niet een ‘stage’. Wel een manier om je geest te resetten.
Om bij thuiskomst na te denken over hoe het is geweest. Hoe het met de gasten is, nu je ze niet meer dagelijks tegenkomt. Nadenken over vragen die gesteld zijn. Waarom het ene wel en het andere niet. Hoe geloof werkt. Dat soort dingen.
Kom er maar eens mee.

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.