jun
10
2020

Aangifte bekladding ‘Fortuyn’

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De gemeente Rotterdam heeft maandag alsnog aangifte gedaan van het beschadigen van het standbeeld van Pim Fortuyn aan de Korte Hoogstraat in het centrum van Rotterdam. Dat blijkt dinsdag uit antwoorden van het college op schriftelijke vragen van raadslid Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam).
Het beeld werd in de nacht van woensdag op donderdag beklad met het woord ‘racist’, wat in witte letters op de sokkel stond. De gemeente liet aanvankelijk weten dat er geen aangifte werd gedaan, omdat er geen sprake zou zijn van permanente schade en de beschikbare camerabeelden niet toereikend genoeg waren.
Verantwoordelijk wethouder Bert Wijbenga kreeg vrijdag echter te horen dat de politie toch genoeg aanknopingspunten ziet om een onderzoek op te starten.
De bekladding van het beeld van de Rotterdamse politicus Fortuyn, die in 2002 werd doodgeschoten door Volkert van der Graaf, leidde tot verontwaardiging in de Rotterdamse samenleving.
De Tweede Kamer nam dinsdag unaniem een motie van PVV-leider Geert Wilders aan door te stellen dat het bekladden van het beeld van Fortuyn “onacceptabel en onaanvaardbaar” is.
De gemeente Rotterdam heeft de bekladding inmiddels verwijderd, nadat een Fortuyn-aanhanger al een groot deel van het beeld had schoongepoetst.

Bron: Nu.nl

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.