okt
31
2021

Afstand

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Het bestuur van de Progressief Joodse Gemeente Noord-Nederland “distantieert zich” van uitspraken die rabbijn Tamarah Benima deed tijdens haar Rede fan Fryslân. Opperrabbijn Binyomin Jacobs noemt haar uitlatingen “volstrekt onacceptabel”. Het CIDI neemt in een verklaring ook afstand van Benima.
Voorzitter Lex van der Star van de Progressief Joodse Gemeente Noord-Nederland zegt dat hij en zijn medebestuursleden in gesprek gaan met Benima, die sinds 2009 rabbijn is van de gemeente. Zij maakte donderdag in de Statenzaal een vergelijking tussen de behandeling van Joden in nazi-Duitsland en de manier waarop ongevaccineerden in Nederland op dit moment volgens haar “onterecht worden weggezet als gevaar voor de volksgezondheid”.
“Het is schaamteloos dat zij de relatie trok met nazi-Duitsland,” zegt Van der Star. Hij zat tijdens de toespraak naar eigen zeggen op de publieke tribune naast Sybrand Buma. De burgemeester van Leeuwarden noemde de vergelijking die Benima donderdag maakte in een felle discussie achteraf een aantal keren stuitend.

Lees verder in de Leeuwarder Courant.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.