sep
26
2021

Alan Lancaster

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Bassist Alan Lancaster, een van de oprichters van de Britse rockband Status Quo, is zondag op 72-jarige leeftijd overleden. De muzikant leed al enige tijd aan de zenuwaandoening multiple sclerose (MS). Goede vriend en muziekjournalist Craig Bennett maakte het nieuws namens Lancasters familie bekend op sociale media.
De bassist is zondagochtend in het bijzijn van zijn familie in Australië overleden. “Hij was een toegewijde en lieve echtgenoot, vader en opa. Zijn familie was altijd het belangrijkste voor hem,” citeert Bennett Lancasters vrouw.
De muzikant was samen met frontman Francis Rossi en de in 2016 overleden gitarist Rick Parfitt een van de oorspronkelijke leden van Status Quo. Lancaster zat van 1967 tot en met 1985 bij de band. Het laatste concert dat Lancaster met Status Quo speelde was Live Aid in 1985, waar ze het benefietconcert in het Londense Wembley Stadium met drie nummers openen.
De bassist stapte uit de groep vanwege onenigheid met de andere bandleden. Dit werd later bijgelegd en in 2013 voegde hij zich weer bij Status Quo. In 2013 en 2014 toerde Lancaster met de originele bezetting door Europa.
Na zijn verhuizing naar Australië in de jaren tachtig richtte hij de band The Bombers op. Ook maakte hij even deel uit van de supergroep The Party Boys. Lancaster is te horen op vijftien Status Quo-albums. Ook aan de hits Whatever You Want en Down Down werkte hij mee.

Bron: Nu.nl

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.