mei
06
2019

Albumwaardig materiaal

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Bruce Springsteen heeft bijna een heel album aan nieuw materiaal voor de E Street Band geschreven. De Amerikaanse rockster sluit niet uit dat hij weer samen met de formatie op tournee gaat.
In gesprek met regisseur Martin Scorsese, die de Netflix-documentaire Springsteen on Broadway heeft gemaakt, zegt de zanger dat hij al die tijd last had van een writer’s block en dat hij niet zomaar goede teksten uit zijn hoed kan toveren.
Het is niet aannemelijk dat Springsteen en de E Street Band al binnen afzienbare tijd samen de bus in zullen stappen. De E Street Band fungeert sinds 1972 als de vaste begeleidingsband van Springsteen, maar de artiest speelt ook vaak solo. In 2017 gaven Springsteen en de band hun laatste gezamenlijke concert.
Dit nieuws kwam vandaag de wereld in. Het is op de dag af zestien jaar geleden dat ik Bruce Springsteen & The E-Street Band live zag. In de Kuip in Rotterdam, de stad van Pim Fortuyn, die toen precies een jaar eerder was vermoord door Volkert van der Graaf.
De relatie tussen Springsteen en zijn begeleidingsband is vergelijkbaar met die van Bob Dylan en The Band. Die Canadees-Amerikaanse formatie vormde de begeleidingsband van achtereenvolgens Ronnie Hawkins en Dylan, maar leverde ook als zelfstandige popgroep uitstekend materiaal.
Voorlopig gaan ook Springsteen en de E-Street’ers hun eigen wegen.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.