feb
01
2021

Alsnog zorgappartementen

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Een nieuw plan om de Adelaarkerk in Leeuwarden om te vormen tot zorgappartementen is klaar. De buurt wordt deze week geïnformeerd.
Drie jaar nadat de bouw van zorgappartementen in en rond de Adelaarkerk in Leeuwarden stil was komen te liggen, is er een nieuw plan. Dat bevestigt de gemeente Leeuwarden.
Omwonenden van de Adelaarkerk, die al jaren aankijken tegen een verlaten bouwplaats, worden deze week op de hoogte gesteld door de nieuwe eigenaar, zegt een woordvoerder van de gemeente Leeuwarden.
De eigenaar van de kerk, de SVE Group, wil nog niets zeggen over de plannen. Eerst moeten de omwonenden worden ingelicht.

Nieuwe eigenaren
Het oorspronkelijke plan dateert van 2014 en was een initiatief van S&L Projecten uit Grou. In en rond de kerk zouden zestig zorgappartementen worden gerealiseerd. GGZ Friesland zou een groot deel van de appartementen huren. Maar in plaats van de appartementen te realiseren, werd het project keer op keer overgenomen door andere projectontwikkelaars.
Nadat S & L Projecten een subsidie had binnengesleept bij de provincie, ging de Adelaarkerk in 2016 over in de handen van de Van Ettekhoven Holding B.V. uit Hollandsche Rading. Op het moment dat de gemeente in 2017 een vergunning had afgegeven voor het project, verkocht Van Ettekhoven het project aan ontwikkelaar Evert Jan Geertsma uit Arnhem.
Estea Capital uit Ede moest daarna de zorgappartementen realiseren, maar dat kwam nooit van de grond. In 2019 deed Geertsma de Adelaarkerk weer van de hand, afgelopen zomer bleek dat de SVE Group de nieuwe eigenaar was. De eigenaar van de SVE Group is Sjan van Ettekhoven, die tussen 2016 en 2017 het project ook al in bezit had.
Wethouder Hein de Haan is blij dat er nu eindelijk weer een plan ligt. College en raad moeten die plannen nog wel opnieuw beoordelen.

Bron: Leeuwarder Courant

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.