jun
30
2017

Atlantic City

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

In 1983 verscheen het akoestische solo-album Nebraska van Bruce Springsteen. Eén van de nummers op deze plaat is Atlantic City. Een hele kleine versie. Toen The Band een decennium later weer de studio in ging voor een comeback-album, namen de mannen een versie op van Atlantic City. Bij live-optredens gaven de leden van The (‘reunited’) Band stond dit lied ook regelmatig op de setlist.
Atlantic City werd door The Band al in 1990/’91 opgenomen. De Canadees-Amerikaanse groep was toen alweer vijf jaar bij elkaar. In 1976 nam The Band in originele bezetting afscheid van het publiek, vanaf 1983 tourden de mannen weer de wereld over (zónder gitarist en tekstschrijver Robbie Robbertson), en in 1993 verscheen Jericho – het comeback-album met Atlantic City in de gelederen.
Een ander lied op Jericho is Blind Willie McTell van Bob Dylan. De Nobelprijs-winnaar schreef het lied voor diens album Infidels en nam het zelfs op. Zichzelf begeleidend op piano en mede-producer Mark Knopfler op akoestische gitaar. Het betrof echter een demo-versie, waardoor Blind Willie McTell in de kluizen van Columbia Records verdween.
Pas in 1991 werd dit lied openbaar via The Bootleg Series Volumes 1–3 (Rare & Unreleased) 1961–1991. The Band pikte dit nummer op en maakte de demo-versie af. En het is deze Band-versie, die Dylan vervolgens weer gebruikt voor zijn eigen live-uitvoeringen.
Mooi als muzikanten elkaar zo beïnvloeden.

atlantic_city_us_promo

Tags // , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.