jan
31
2019

Beatles-documentaire

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Lord of the Rings-maker Peter Jackson neemt de regie van een documentairefilm over The Beatles op zich. Het gaat om een project dat is gebaseerd op 55 uur aan filmmateriaal dat is gemaakt tijdens studio-opnamen van de popgroep. Het was destijds de bedoeling dat dit materiaal werd gebruikt voor een televisiespecial, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd.
De opnames gingen uiteindelijk door tot het legendarische optreden op het dak van Apple Corps in Londen, het laatste publieke optreden van The Beatles. Dat was afgelopen woensdag precies vijftig jaar geleden.
Het is niet zo dat ik een groot fan ben van The Beatles. Natuurlijk ken ik de (grote) hits wel, maar daar blijft het dan ook wel bij. Evenmin ben ik een kenner van het werk van Jackson, hoewel ik de trilogie van LOTR wel heb gezien; de filmserie The Hobbit moet ik nog terugkijken. Maar toch is het een leuk nieuwsbericht.
In 1969 wilden The Beatles een eigen versie maken van The Lord Of The Rings met Paul McCartney als Frodo Baggins, Ringo Starr als Sam Gamgee, George Harrison als Gandalf en John Lennon als Gollum. De opnames onder leiding van Stanley Kubrick ging niet door, omdat de schrijver Tolkien geen Beatles in de film wilde hebben.
Maar nu zijn de losse eindjes toch min of meer samen gekomen.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.