okt
29
2021

Benima

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Publiciste en rabbijn Tamarah Benima hield afgelopen donderdag de tiende Rede fan Fryslân. Een prikkelende Rede? In ieder geval tot ergernis van burgemeester Buma.
De burgemeester van Leeuwarden hekelde een passage waarin Benima een vergelijking maakte tussen de wijze waarop het nazi-regime “Joden als gevaar voor de samenleving aanmerkte” en de manier waarop nu in Nederland volgens haar ongevaccineerden worden weggezet “als gevaar voor de volksgezondheid, zoals minister De Jonge met regelmaat doet.”
“Ik vind het een stuitende vergelijking,” zei Buma. “De Nederlandse regering ziet dat mensen die niet gevaccineerd zijn een risico vormen.” “Nee meneer,” reageerde Benima. “De ongevaccineerden, zoals ik, kunnen zich laten testen en zijn geen gevaar voor de volksgezondheid, zoals de Joden dat ook niet waren.”
Zo ongeveer ging de discussie.
Heeft jodin Benima het alleenrecht om vergelijkingen te maken met het nazi-regime? Heeft de eerste burger van de stad ook iets te vinden?
Bij de na-borrel zei Benima te beseffen dat het vergelijken met nazi-Duitsland “ernstig” was. “Maar ik denk dat mensen erover moeten nadenken.” En tijdens haar rede: “Ik zie het totalitaire om zich heen grijpen. Bij de politiek, maar ook bij de wetenschappers die hand- en spandiensten verlenen.”
Die discussie is gestart.
Bij deze.

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.