jan
22
2014

Berlijnse notities: wir sehen uns

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Eén van de meest opmerkelijke uitdrukkingen in het Duits is wel ‘Wir sehen uns’. Het betekent feitelijk: ‘Tot de volgende keer’. Deze uitdrukking komt ook vrijwel letterlijk terug in het Limburgs; ik herinner me dat in het boek Afslag Herberg De Troost deze afscheidsgroet ook regelmatig terugkomt, uiteraard in het Zuid-Nederlandse dialect.
Gisteren was Gunther, de baas van GEB, jarig. Dat betekende dat we vandaag, als Berlijnse afdeling van het bedrijf, uit eten zijn geweest. Om twee uur ’s middags, in een Japans restaurant. Het was een prima eetgelegenheid, maar voor mij op een redelijk afwijkend tijdstip. Zoiets kan blijkbaar wel in Duitsland: op een doordeweekse middag uit eten met de hele afdeling.
Nog zo’n opvallend woord: Mensch. Een typisch Duitse uitdrukking, zoiets als ‘Ach’. Denk ik.
Vandaag weer wat gewerkt aan mijn artikel, het interview van gisteren alvast in het verhaal verwerkt. Ik denk dat het een prima verhaal gaat worden!

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.