mei
29
2020

Bidden Onderweg

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Bidden Onderweg helpt duizenden mensen dagelijks met een kort moment van gebed en reflectie. Iedere dag verschijnt een nieuwe podcastmeditatie in de app en op de website. Door regelmatig met Bidden Onderweg te bidden, zul je merken dat de ontmoeting met God een bepaalde structuur krijgt en zich verdiept.

Dagelijkse gebedspodcast
Bidden Onderweg is een dagelijkse gebedspodcast die je helpt om te bidden, waar en wanneer je maar wilt. De podcast duurt een goede tien minuten. Aan de hand van een leesrooster mediteren we met de Bijbeltekst van de dag. Naast de Bijbellezing en enkele vragen ter verdieping, is er voldoende stilte om vanuit je hart te spreken met God. Dit alles wordt omlijst door muziek die vaak speciaal voor Bidden Onderweg is opgenomen. De muziek helpt om een sfeer van gebed binnen te gaan en om niet afgeleid te worden door de geluiden om je heen, bijvoorbeeld als je in een drukke trein zit.
De gebedspodcast is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. De podcast is iedere dag anders, maar de basis is steeds dezelfde.

Een initiatief van de jezuïeten
Bidden Onderweg is een initiatief van het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit van de jezuïeten in de Lage Landen. Het richt zich tot christenen van verschillende denominaties. De meditaties worden geschreven door jezuïeten en mensen met een brede ervaring in de ignatiaanse spiritualiteit. Bidden Onderweg wordt mogelijk maakt door Stichting Ondersteuning Ignatiushuis.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.