mrt
30
2018

Bijlmers Passion

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Gisteravond werd in de Bijlmer voor de achtste keer The Passion opgevoerd. Met Noraly Beyer als verteller, Arjen Ederveen als Pilatus en Tommie Christiaan als Jezus. Voor Amsterdam-Zuidoost is gekozen, omdat de multiculturele wijk dit jaar precies een halve eeuw oud is. En het is de wijk van de Bijlmerramp, waarbij een El Al-vliegtuig zich boorde in de hoek van de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg.
Meer dan 3,1 miljoen mensen keken naar The Passion, iets meer dan de ruim 3 miljoen kijkers bij de editie in Leeuwarden. Zo’n 11.000 mensen waren fysiek aanwezig bij het muziekspektakel, wat dan weer minder was dan de 16.000 Leeuwarder toeschouwers.
Amsterdam-Zuidoost. Als verzamelplek werd een hoek bij de Amsterdam ArenA gekozen. Daar vlakbij heb je onder meer de Ziggo Dome en AFAS Live, de voormalige Heineken Music Hall. In deze muziekhal heb ik Bob Dylan regelmatig zien optreden, ook tijdens Pasen.
Zoals Tweede Paasdag 2007, Goede Vrijdag 2009 en vorig jaar Tweede Paasdag. Eerder al ben ik met Goede Vrijdag bij een optreden geweest van Broeder Dieleman, die toen net zijn debuutalbum Alles Is IJdelheid had uitgebracht. Rond de bocht ligt er genade.
Noraly Beyer als verteller. Een onafhankelijke nieuwslezeres. Ik vond dat ze het prima deed. Ik werd niet gehinderd door enige bijkomstigheid van rollen uit het verleden.
Acht keer Passion. Goede traditie. Of je het gelooft of niet, is aan de kijker zelf. Die is in ieder geval niet meer te verontschuldigen dat-ie het niet wist.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.