dec
03
2013

Blog on!

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

En we zijn er weer. Na een aantal dagen offline, is mijn website weer op het wereldwijde web te vinden. Gelukkig maar, want dat betekent dat ik weer kan bloggen. Ik heb het gemist, natuurlijk. Schrijven. Mijn ideeën in de wereld zetten. Mijn eigen gedachten ordenen en delen met mijn lezers. Maar, zoals gezegd, het kan weer.
Dat mijn blogsite een tijdje uit de lucht was, heeft te maken met een technische storing. Zoiets kan gebeuren. Het is dus niet iets persoonlijks.
Bob Dylan heeft eind vorige maand zijn Europese najaarstour 2013 afgerond. Drie optredens in The Royal Albert Hall in Londen, waarbij de zanger onder meer het lied Roll On, John ten gehore bracht. Een prachtig lied over de vriendschap tussen de Amerikaan en de frontman van The Beatles.
The Royal Albert Hall staat als concertlocatie vermeld op The Bootleg Series Vol. 4: Live 1966. Dit is het beruchte concert dat Dylan wordt uitgescholden voor Judas. De locatie is verkeerd, want dit optreden was niet in Londen, maar in The Free Trade Hall in Manchester.
Dylan is deze week aangeklaagd wegens haat zaaien. In een interview zei Dylan over de spanning tussen blanken en zwarten in Amerika, en dat dit hem frustreert. “Als een slavendrijver of Klan-lid in je zit, kunnen zwarte mensen dat aanvoelen,” zegt Dylan. “Net zoals joden nazi’s kunnen herkennen en Serviërs Kroaten.”
Dat schoot een Kroaten-Fransoos in het verkeerde keelgat, want je kunt niet alle Kroaten op één hoop gooien, vindt die man. Daar heeft hij gelijk in, maar ik heb de uitspraak van Dylan niet geïnterpreteerd alsof alle Kroaten en Serviërs elkaar de tent uitvechten.
Tot zover Bob Dylan.
Inmiddels is mijn stage bij de Friesland Post ten einde. Vijf maanden lang heb ik gezwoegd in het woonhuis aan de Herenwal in Heerenveen. Gezwoegd, want het waren vijf intensieve maanden. Behalve de veertig uur die ik maakte voor het tijdschrift, had ik daarnaast ‘mijn eigen leven’: vergaderingen, bijeenkomsten, concerten. Het zorgde ervoor dat ik soms een dubbele baan had.
Het doet me denken aan mijn stage bij de Leeuwarder Courant, in 2010. Tijdens de stage kocht ik bij de boekhandel Eclips van Adrian Verbree. Dit boek gaat over de burnout van de vrijgemaakte predikant. De verkoopster, een vrijwilligster, vroeg me bij het afrekenen of het voor mezelf was. Ik zei ‘Ja’, maar vroeg me af of ik er zo vermoeid uit zag.
Hier laat ik dit lange bericht bij. Ik ben er weer.

Tags // , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.