jan
19
2016

Blue Monday

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Gisteren was het Blauwe Maandag. Dit is de derde maandag in januari. Volgens berekening van een Amerikaanse professor is deze dag het meest deprimerend, vanwege een aantal factoren. Het plezierige gevoel van de feestdagen is weggeëbd, de goede voornemens stukgeslagen op de praktijk van elke dag, het werk is weer in de sleur belandt en aan het einde van het geld houd je nog een stukje maand over.
Ik moet eerlijk zeggen dat Blauwe Maandag dit jaar volledig aan mij voorbij is gegaan. Niks gemerkt van depressieve gevoelens. Evenmin van stukgeslagen voornemens en weggeëbde feestvreugde. Ik betwijfel het ook ten zeerste of Blauwe Maandag wel bestaat. Volgens mij niet – het is zo’n dag die mensen elkaar aanpraten.
Wie vaak genoeg zegt dat het Blauwe Maandag is, gaat hier ook naar leven. Maar dan kan elke dag wel Blauwe Maandag zijn, ook de vrijdag of zaterdag in de zomer. Andersom kan natuurlijk net zo goed, dat je jezelf aanpraat dat het juist een zonnige dag is. Ondanks regen, sneeuw, onweer. Het is wat je er van maakt.
Toch?

Tags // ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.