mrt
30
2019

Bob

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Tijdens zijn oudejaarsshow Rikkert wringt het jaar uit, over het jaar 2017, vertelde Rikkert Zuiderveld dat hij tegenwoordig BOB is. Niet de bewust onbeschonken bestuurder, die geen drup alcohol drinkt tijdens feestjes. Nee, BOB staat voor Bewust Op Botser. Het is Rikkerts strijd tegen de mobilisering van de maatschappij.
Het is inderdaad steeds hinderlijker. Met name jongeren, maar ook oudere jongeren en jongere ouderen. Die met het gezicht naar het schermpje kijken, in plaats van de richting waar ze naar toe fietsen. Oordopjes in, waarmee je niet een gesprek kunt beginnen. Je wordt immers letterlijk niet gehoord.
Maar je komt het in meerdere vormen tegen. Zoals laatst, toen ik in de kassarij stond. Een man van Afrikaanse afkomst rekende af. Althans, dat gebeurde, terwijl hij in zijn eigen taal een telefoongesprek voerde. Terwijl het kassameisje haar best deed om contact te maken met deze meneer, deed hij weinig om haar iets te antwoorden. Weliswaar betaalde hij gewoon, maar zonder dat hij het meisje een woord gunde.
Het gaat me er niet om dat het een Afrikaanse man betrof. Dit heeft niets met afkomst te maken, integendeel. Dit gedrag overstijgt ras, afkomst en geslacht. Zulke voorbeelden kunnen met gemak worden verteld van de boreale wereld, waar Thierry Baudet het over had in zijn overwinningspeech.
Ik word ook BOB.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.