mei
19
2022

Boek M.C. Escher

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Het boek Regelmatige Vlakverdeling van de Leeuwarder graficus M.C. Escher is geveild voor 85.000 euro. De directeur van Het Zeeuws Veilinghuis hield rekening met mogelijk een ton.
“De officiële richtprijs was zestig- tot tachtigduizend euro en we dachten dat de veiling door zou schieten tot honderdduizend, maar dat is niet gebeurd,” meldt directeur René de Visser. Het boek werd geveild door Het Zeeuws Veilinghuis in Middelburg, Zeeland.
Het boek is voortgekomen uit een samenwerking tussen Het Veilinghuis en Karel Asselbergs, de secretaris van de bibliofiele stichting De Roos. Escher en Asselberg schreven elkaar veel brieven, die ook verkocht zijn.

Geboren in Leeuwarden
Kunstenaar Maurits Cornelis Escher werd 17 juli 1898 geboren in Leeuwarden. Hij is bekend geworden vanwege zijn houtsnijwerken, houtgravures en lithografieën. In zijn kunst speelde hij met de fundementen van de wiskunde. Bijvoorbeeld Klimmen en dalen, waarin hij de onmogelijk Penrose-trap afbeeldt met monniken.
In de jaren 1950-1960 kreeg Escher erkenning als kunstenaar, vooral in de Verenigde Staten. In 1972 is Escher overleden in Hilversum.

Bron: Omroep LEO Middelsé

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.