dec
07
2013

Boeken Danny van der Linden: Het FC Utrecht-hart en Mijmeren over Maarssen

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

De Utrechtse schrijver Danny van der Linden publiceerde afgelopen herfst liefst twee boeken: zijn roman Het FC Utrecht-hart (bij Uitgeverij Free Musketeers) en het dorpsportret Mijmeren Over Maarssen (via uitgeverij Boekscout.nl).
In beide boeken is de soepele stijl van Van der Linden te herkennen. In Mijmeren Over Maarssen gaat de lezer aan de hand van de auteur langs de bijzondere stekjes van zijn geboortedorp. De manier waarop de schrijver Maarssen schildert met woorden, loodst je met plezier door de straten en over het water.
Het FC Utrecht-hart is van een andere orde. In een roman, makkelijk leesbaar, wordt de vriendschap geschetst tussen de ik-figuur en Maarten. De vriendschap eindigt op een emotioneel moment in het leven van Maarten – waarbij onwillekeurig ook de vraag rijst of er misschien meer was tussen de twee dan alleen het uit elkaar groeien, zoals dat bij vrienden soms gaat.
Deze twee boeken zijn zeker ook te vergelijken met de twee liefdesbundels L.OV.E. en L.OV.E. 2, die de meer erotische kant van de schrijver laten zien. Het is de sportliefhebber en het scherpe oog van Danny van der Linden die bij de auteur naar boven komen.
Mooi.

N.a.v.: Danny van der Linden – Het FC Utrecht-hart (roman, Uitgeverij Free Musketeers) en Mijmeren Over Maarssen (dorpsportret, uitgeverij Boekscout.nl), beiden dit najaar verschenen

Tags // , , ,

Trackback from your site.

Comments (1)

  • 7 december 2013 at 22:21 |

    Dank, Frits, voor de mooie woorden en positieve reacties!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.