apr
29
2017

Bookstore Day

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Vorige week was het Record Store Day, een speciale (inter)nationale dag om de kunst van muziek in de onafhankelijke platenzaak te vieren. Dat vieren gebeurt dankzij de release van speciale uitgaven op vinyl. En met optredens van muzikanten.
Vandaag is de literaire tegenhanger aan de beurt: Bookstore Day. Volgens de organisatie is het een dag om de onafhankelijke boekhandel te vieren. Ook voor deze dag geldt: Op Bookstore Day kun je speciale uitgaven vinden in jouw boekhandel, alleen op die dag te koop. Het zijn exclusieve uitgaven, gesigneerde publicaties of dagdeals, in kleine oplagen. Ik geniet van beide dagen.
Het zijn beide dagen die mijn voorkeuren ondersteunen. Want net als van fysieke muziekuitgaven, houd ik enorm van het fysieke boek. Wat mij betreft kunnen er niet teveel dagen zijn, die de onafhankelijke winkels met hun producten ondersteunen. Lang leve de zelfstandige verkopers! En lang leve het materiƫle product.
Dit soort dagen zijn van belang. De verkoop van fysieke producten zoals het boek en de cd of elpee is net zo belangrijk. Fysieke boeken en muziekdragers hebben hun relevantie. Beide producten zijn een prachtige weergave van het intellect, op een letterlijke manier. Ze laten precies zien waar je interesses naar uit gaan, zonder dat je dat hoeft te vertellen.
Deze creaties helpen je ook om je geheugen te ondersteunen. De kleur, formaat, vormgeving, het zijn elementen die je vooruit helpen hoe het ook al weer zat. En het kan je bijstaan in het zoeken naar een bepaald stukje informatie (waar stond het ook al weer?).
Bookstore Day. Fantastisch.

static1.squarespace.com

Tags // , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.