dec
30
2017

Britse lintjesregen

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Koningin Elizabeth heeft een aantal landgenoten geridderd. De Britse vorstin eert haar onderdanen voor hun verdiensten, dienstbaarheid of moed. Op de erelijst staan onder meer de muzikanten Ringo Starr en Barry Gibb. Ook oud-vicepremier Nick Clegg mag tegenwoordig met ‘Sir’ worden aangesproken.
Nicholas William Peter (Nick) Clegg was tussen 2010 en 2015 vice-premier namens de Liberal Democrats en diende onder regeringsleider David Cameron. Behalve Engels spreekt Clegg ook Nederlands, Frans, Duits en Spaans. Het Nederlands is zijn tweede taal. Thuis werd Clegg tweetalig opgevoed, dankzij zijn Nederlandse moeder Hermance van den Wall Bake. Zij werd geboren in Palembang op Sumatra en was werkzaam in het onderwijs aan gehandicapte kinderen en werd als kind met haar familie in een Japans concentratiekamp geïnterneerd in Batavia, Nederlands-Indië.
Vader Clegg was een half-Russische vader, Nicholas Clegg, die bankier was en bestuurder van de “Daiwa Anglo-Japanese Foundation”. Ook ‘de ouwe Clegg’ was CBE, dus lid van Orde van het Britse Rijk, waar ‘de jonge Clegg’ nu ook bij hoort.
Nu is onze halve Nederlander dus een Britse “adel”. Noem het chauvinisme, maar ik ben een klein beetje trots.

Tags // , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.