mei
06
2018

Bruce Springsteen

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Vijftien jaar. Zolang is het geleden dat ik bij Bruce Springsteen ben geweest. Niet op een privé-audiëntie bij The Boss. Springsteen trad dinsdag 6 mei 2003 op in De Kuip, het stadion van Feyenoord. Ik ging met mijn broer naar dit optreden, dat ter promotie was van diens studio-album The Rising.
Die dag een jaar eerder, werd Pim Fortuyn in Hilversum vermoord door Volkert van der Graaf. De politicus in de dop was op het Mediapark geweest voor een interview met Filemon Wesselink, ter voorbereiding op de Tweede Kamerverkiezingen van negen dagen later. Ooggetuigen waren onder anderen radiopresentatoren Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte.
Fortuyn had toen al een start gemaakt als gemeentepoliticus. Na de gemeenteraadsverkiezingen van begin maart 2002, behaalde Leefbaar Rotterdam een grote overwinning. Fortuyn was lijsttrekker en fractievoorzitter van deze Rotterdamse Leefbaren-partij. Dat hij in februari de deur was gewezen van de landelijke Leefbaar-partij, had geen gevolgen voor Leefbaar Rotterdam. De namen waren weliswaar ‘familiar’, maar niet dezelfde landelijke organisatie.
Zo is het gekomen dat we in de auto op weg naar De Kuip de nodige herinneringen kregen te horen over ‘ons Pimmetje’. En dat in zijn stad.
Overigens was het een geweldig optreden. Drie uur lang bulkend van energie. En het was met The E-Street Band. De meest volledige bezetting, met saxofonist Clarence Clemons, Danny Federici op de toetsen, drummer Max Weinberg en beide gitaristen Nils Lofgren en Little Steven Van Zandt.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.