mei
21
2021

Buma tipt Hamer

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Het kabinet gaat Noord-Nederland nodig hebben. Dat gaf burgemeester Sybrand Buma vrijdagochtend mee aan informateur Mariëtte Hamer. Hij was in Den Haag te gast om de zorgen en wensen vanuit de gemeenten toe te lichten.
“De grote opdracht van het kabinet wordt het herstel na de coronacrisis,” zegt Buma. “Dat kan de Randstad niet alleen, daar heb je het hele land voor nodig. Dat heb ik kunnen laten zien vanochtend.”
Buma was, samen met burgemeesters Halsema van Amsterdam en Aboutabeb van Rotterdam, voorzitter Jan van Zanen van de VNG en voorzitter Han Polman van de IPO te gast in Den Haag, als vertegenwoordigers van de gemeenten en provincies.
De bestuurders benadrukten bij Hamer dat het nieuwe kabinet nauwer moet samenwerken met lagere overheden. Ook vroegen ze aandacht voor de budgetten van de gemeenten, die nu vaak nog geld tekort hebben.

Deltaplan voor het Noorden
De burgemeester had het vooral over de Lelylijn. “Voor het Noorden vind ik het Deltaplan voor het Noorden belangrijk. Dat betekent betere verbindingen en kracht voor onze economie,” aldus Buma.
De oud-CDA fractievoorzitter wist zelf niet waarom hij als burgemeester van de 21e gemeente van Nederland was uitgenodigd. “Ik heb niet gevraagd waarom. Ik dacht, als ik uitgenodigd word als burgemeester van Leeuwarden, dan ga ik naar Den Haag.”

Bron: Omroep LEO Middelsé

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.