mrt
22
2019

Canadese priester

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

In een kerk in Montreal in Canada is een priester aangevallen, terwijl hij de mis opdroeg voor zo’n 60 gelovigen. Een man van een jaar of 30 met een honkbalpetje kwam de trappen op naar het altaar en stak de terugdeinzende priester in zijn bovenlichaam. De priester werd maar nauwelijks geraakt en rende weg.
Het is niet de eerste keer dat een priester tijdens zijn werk wordt aangevallen of zelfs gedood. De 84-jarige priester Jacques Hamel is in de zomer van 2016 door twee strijders van Islamitische Staat vermoord, tijdens het opdragen van een mis in Normandië.
De Nederlandse jezuïetenpater Frans van der Lugt (75) werd in 2014 in de Syrische stad Homs doodgeschoten. De orde van jezuïeten zegt dat hij uit zijn woning werd meegenomen door gewapende mannen en geslagen. Voor zijn woning, bij het klooster, werd hij door het hoofd geschoten. Tjah, waarom gebeuren zo iets?
De Canadese kerkgangers wisten de man zijn mes af te pakken en te overmeesteren. Die zou niets hebben gezegd over zijn motief. De priester, die lichtgewond en aanspreekbaar was, werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.