jun
23
2019

CCC Spring Tour 2020

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Afgelopen voorjaar is de CCC Spring Tour 2019 band en publiek zo goed bevallen dat besloten werd nog even door te gaan. Dat CCC Inc. inmiddels 53 jaar bestaat (met de oorspronkelijke bezetting uit 1967!), vormt geen enkele belemmering. Op het podium spatten de vonken er nog steeds vanaf.
Zo klinkt de aankondiging van de Nederlandse folk- en americanaband CCC Inc. op facebook voor een nieuwe theatertournee. Misschien lees ik het verkeerd, maar hadden de mannen van CCC afgelopen voorjaar bijna de handdoek in de ring gegooid? Wordt de volgende concertreeks in het restant van komende winter de afscheidsreeks van de formatie?
Volgens de heersende moraal mag je niet invullen voor een ander. Nivea is het toverwoord: Niet Invullen Voor Een Ander.
Maar ik ben te eigenwijs om me van dit soort SPW-regels niets aan te trekken. En ik ben journalist genoeg om tussen de regels door te lezen en rekening te houden met een naderend afscheid van de band.
Overigens staat in de korte aankondiging wel een foutje. De PR-man of facebook-onderhouder namens de band zegt dat de band inmiddels 53 jaar bestaat (dat klopt) in de oorspronkelijke bezetting uit 1967 – wat de fout is. Zoals op de site van de band staat:
“De band bestaat [in 1967 uit] Joost Belinfante, viool, zang; Jaap van Beusekom, banjo, zang; Ernst Jansz, wasbord; Huib Schreurs, mondharmonica; Cor van Sliedregt, 12-snarige gitaar en Frank Hoogkamer, theekistbas. Rond 1969 krijgt de CCC haar bekendste bezetting als de laatste twee worden vervangen door Jan Kloos, gitaar en Appie Rammers, bas.”
Jan Kloos overleed in 1997, van Appie is niets meer vernomen, sinds hij bij The Outsiders is terecht gekomen, Hoogkamer lijkt van de aardbodem te zijn verdewenen.
In 2007 nam Doe Maar-gitarist Jan Hendriks de plek in van zijn naamgenoot. Sinds 2013 speelt Richard Wallenburg de bas.
Een foutje in de historie. Ik zal het de mannen vergeven. Het is namelijk een typisch folkgebruik: om de geschiedenis te boekstaven zoals het volgens jezelf is gebeurd, niet per se op wetenschappelijke grond beschrijven. Het is daarmee geen onjuistheid of een leugen – het is de kroniek van wie het meemaakt.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.