mrt
07
2016

CD/LP: Daniël Lohues – Aosem

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Na een ‘sabbatical’ is Daniël Lohues terug met een nieuw album: Aosem. Net als diens voorganger D, is ook Aosem verschenen op zowel cd als elpee (de langspeelplaat-versie verschijnt eind maart). Overigens is het niet zo dat de Drentse liedjessmid het afgelopen jaar stil heeft gezeten. Hij schreef muziek voor en produceerde de albums van collega-artiesten, zoals Herman Finkers.
Aosem is typisch zo’n Lohues-plaat. De liefde komt als vanzelfsprekend aan bod, de Drent heeft een nieuwe liefde (En Toen Kwam Jij). Maar er is ook de filosofie (in openingsnummer Waor Gaon We Noartoe), wijsheden (Appels, Honing) en zelfs filosofisch-natuurkundige onderwerpen (De Zunne En De Maon).
De muziek wordt voor een groot gedeelte door Lohues zelf ingespeeld. Op een aantal nummers is hij bijvoorbeeld ook als bassist en drummer te horen. Verder zijn strijkers te horen (mooi gedaan!) en wordt ook de hulp ingeroepen van de oude makkers Guus Strijbosch en Bernard Gepken. Tijdens de bijbehorende theatertournee begeleidt Lohues zich overigens allennig.
Het is fijn dat Lohues weer een nieuwe plaat heeft afgeleverd. Want Aosem is -jawel- awesome.

N.a.v.: Daniël Lohues – Aosem, Ericana Recordings, 2016

Tags // , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.