mrt
07
2014

Chocola

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Al eens eerder heb ik eens geschreven over de zin en noodzaak van chocola. Naar verluidt is pure chocola (met een cacaopercentage van meer dan 70 %) gezonder dan fruit en groente. Ik neem het ter kennisgeving aan. Cacao sluit groente en fruit niet uit, vanzelfsprekend. Vermoedelijk zijn deze natuurlijke producten complementair aan elkaar.
In chocola zitten namelijk stofjes die goed zijn voor je lichaam. De antioxidanten voorkomen dat je van binnen roest, bijvoorbeeld. En zo zijn meer ingrediënten goed voor lijf en leden. Uiteraard met mate, want overdaad schaadt: in 100 gram cacao zit al 500 calorieën. In de beperking toont zich de meester.
Ik was blij verrast toen ‘Leven’, een bijlage van het Nederlands Dagblad© onlangs integraal een blog overnam over chocola. Het blog werd geschreven door Joelle (keukenprinses en journaliste. Houdt van God en manlief) voor het meidenblog Huis van Belle. Nu ben ik geen meisje, keukenprinses of liefhebber van ‘manlief’, maar zo’n blog sprak me wel aan.
Is het geloofwaardig als ik zeg dat mijn oog puur bij geval op dit artikel viel?
Neem het maar van mij aan, want aldus geschiedde.
Een herkenbaar verhaal van Joelle. Omdat het redelijk overeen kwam met mijn eigen onderzoekje. Leuk te lezen dat mijn verhaal door een externe collega wordt bevestigd. Het hoeft geen betoog dat ik kort na het lezen van dit blog weer naar de supermarkt ging en voor een paar dubbeltjes een reepje pure chocolade ging halen.
Om elke dag een stukje op te peuzelen.
Uiteraard, met mate.
Maar wel genieten.

Tags // , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.