mei
30
2016

Concertposters

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Afgelopen zaterdag traden de jongens van Tangarine op in Leeuwarden. Als locatie had concertorganisator Asteriks de Lutherse Kerk in gedachten. Een mooi pand aan de Nieuwe Oosterstraat, die nog steeds dienst doet als kerk – de Evangelisch-Lutherse Kerk van Leeuwarden komt hier nog steeds samen.
Na afloop van het concert, nam ik een heuse poster mee. Asteriks maakt werk van de posters. En daar bij, een concertposter is net als een toegangskaartje een leuke herinnering. Dit soort posters en kaartjes vertellen een verhaal, net als een hoes van een cd (of liever, van een elpee). Een fysieke uiting van muziek.
Posters en kaartjes vormen ook een tastbare herinnering aan het betreffende optreden. Het laat je terugdenken aan hoe goed het optreden was. Of hoe slecht, dat kan natuurlijk ook. Een laatste bijkomend voordeel is dat zo’n poster ook voor de administratie kan werken: je weet weer wanneer en waar je de betreffende artiest hebt zien spelen.
Fysieke producten, waarschijnlijk behoor ik tot een uitstervend ras die dit soort hebbedingetjes “spaart”. Niet dat het me iets uit maakt. Liever meer producten waardoor ik meer verhalen kan schrijven, dan enkel een intellectueel eigendom waar mijn herinnering mee aan de haal kan gaan.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.