apr
20
2016

Cultuur

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Vandaag een blog over cultuur. Een aantal links naar culturele onderwerpen. Op dit gebied gebeurt namelijk veel. Niet alleen in de ‘lage’ cultuur van de showbizz en de spreekwoordelijke roddel en achterklap.
Zo is er het nieuws dat een notitieschrift van wijlen Freddie Mercury, zanger van Queen, binnenkort in Londen wordt geveild. Een mooi bericht, ik ben benieuwd naar het handschrift van de flamboyante zanger. In het notitieboek staan onder andere teksten voor nummers als Too Much Love Will Kill You en The Show Must Go On. Een foutieve melding, ‘Too Much’ werd geschreven door gitarist Brian May, samen met Frank Musker en Elizabeth Lamers. Maar dat terzijde. Het kan zijn dat dit lied valt onder de 19 nummers, die deels ook door de andere Queen-leden zijn geschreven.
Mercury gebruikte het schrift bijna drie jaar. The Show Must Go On was de laatste single die werd uitgegeven bij leven van Mercury, die aan aids leed. Bij de opnamen kon Mercury nog nauwelijks lopen. De single kwam op 14 oktober 1991 uit en zes weken later bezweek Mercury op 45-jarige leeftijd.
De andere berichten gaan over Anne Frank. De Anne Frank Stichting wil van de woningbouwvereniging Ymere het huis kopen, waar de familie Frank woonde voorafgaand aan de onderduik. Het betreft Merwedeplein 37 II in Amsterdam, dat momenteel wordt verhuurd aan het Nederlands Letterenfonds en dient als onderkomen voor buitenlandse schrijvers die niet vrij kunnen werken in hun eigen land.
Het andere Anne Frank-bericht betreft de uitvoering van de bijzondere musical ANNE. Tijdens de Nationale Dodenherdenking en tijdens Bevrijdingsdag (4 en 5 mei) wordt de voorstelling zowel ’s middags als ’s avonds uitgevoerd, met een inleidende lezing van regisseur, acteur en schilder Jeroen Krabbé – In 1985 regisseerde Krabbé een toneelbewerking van het dagboek van Anne Frank. Hij speelde hierin de rol van Otto Frank, de vader van Anne.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.