nov
27
2019

Days of yore

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Met veel plezier volg ik het blog Bob Dylan in (het) Nederland(s) van Tom Willems. Hij schrijft gedetailleerd over Dylan, zoekt alles uit en verzamelt alles wat ook maar in de verste verte met Dylan te maken heeft. En net als hij verbaas ik me erover dat Dylan het afgelopen kalenderjaar niet in Nederland is gekomen voor een optreden. Sinds 1987 komt Bob Dylan minstens om het jaar in Nederland voor een of meerdere concerten; dit patroon is doorbroken.
Het loont de moeite om bij dit soort blogs ook de reacties te lezen. Dat kan vaak nieuw licht op de kwestie brengen. Of nieuwe informatie aandragen. Zo laat Hans Altena weten dat de Amerikanen Holland een achtergebleven provincie van Duitsland vinden, “en soms denk ik kwaadaardig dat het immer kletsende publiek hier gewoon niet zo de liefde heeft van de Dylan organisatie… ”
Om van Welingelichte Kringen maar te zwijgen: “Welingelichte kringen bevestigen officieus Bob Dylan als headliner voor de zaterdag van Wechter 2020. Aansluitend tournee Frankrijk, Spanje, Alpenlanden incl. Noord Italië, Balkan, Turkije (Istanbul) en Israel (Haifa). Nog voor de tour een nieuw album dat naar verluidt de titel Days of yore zal dragen met nieuw eigen materiaal dat al klaar is.”
Was het maar waar, reageert Willems.
Inderdaad, was het maar waar. Iets is zeker bij Dylan als het pas definitief is.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.