jul
16
2022

De echte naam van…

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Misschien komt het door het feit dat Bob Dylan in oktober naar Nederland komt. Of misschien is het ook wel gewoon puur bij geval. Desalniettemin heeft de site Upcoming een lijstje gepubliceerd van 12 sterren die eigenlijk anders heten.
En inderdaad, Dylan komt ook in het lijstje voor. Volgens de redactie heet de Amerikaanse zanger eigenlijk Robert Allen Zimmerman. Met als argumentatie: “Het was natuurlijk ook te toevallig om met een iconische naam geboren te worden.”
Hier valt wel het een en ander op af te dingen. Want Bob Dylan heet eigenlijk geen Robert Allen Zimmerman, maar Robert Dylan. Toegegeven, Bob kwam in mei 1941 weliswaar ter wereld als Robert Allen Zimmerman. Hij werd bij zijn besnijdens als Shabtai Zisel ben Avraham ingeschreven bij de plaatselijke synagoge in Duluth, Minnesota.
Samen met zijn toenmalige manager Albert Grossman reisde Zimmy in 1962 af naar zijn thuisstaat, om per 2 augustus 1962 zijn achternaam officieel in ‘Dylan’ te veranderen. Robert Allen Zimmerman werd formeel Robert (Allen) Dylan.
Over ruim twee weken is dit dus zestig jaar geleden.
Beweren dat de “echte naam” van Dylan dus ‘Zimmerman’ is, is dus feitelijk onjuist en weerlegbaar. Maar daar zal de Privé-redactie van Upcoming wel niets aan hebben.
En dan nog die argumentatie. De redactie denkt terug met ‘de kennis van nu’. Alsof Brian May onder een andere naam geboren had moeten zijn om Queen-gitarist te zijn. “Want anders is het wel heel erg toevallig dat je als ‘Brian May’ geboren wordt en later een van ’s werelds beste gitaristen wordt.”
Gekke redenering.

Dit blog verscheen eerder op Een Ander Zelfportret.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.