dec
16
2022

De Indische liedjes

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Ernst Jansz treedt 22 januari 2023 op met zijn Indische liedjes; een speciaal programma ter gelegenheid van de ingebruikname van de Indische collectie van Moesson in OBA Javaplein.
Op gelijke hoogte met Bob Dylan en Leonard Cohen en overstijgt meermaals het werk van Lennaert Nijgh schreef de pers over Ernst Jansz.
Na zijn hippieperiode met CCC Inc. en het succes van het door hem opgerichte Doe Maar ging Ernst Jansz solo. Inmiddels heeft hij vijf cd’s uitgebracht en evenzoveel boeken geschreven. In zijn muziek blijft hij een verteller van verhalen en schuwt hij ook de protestsong niet. Voor deze voorstelling verzamelde hij zijn mooiste liedjes, samen met enkele van zijn Dylan-vertalingen (Schitterend schreef de Volkskrant), waarvoor hij een Edison-nominatie ontving.
Een optreden van Ernst Jansz is een unieke en ontroerende belevenis, niet in het minst door de fantastische muzikanten die hem begeleiden: Aili Deiwiks op viool, Guus Paat op gitaren en Richard Wallenburg op bas. Ernst Jansz vindt het zijn beste bandje ooit.

Bron: OBA

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.