jul
31
2021

De Ontmoeting

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

‘Verbijstering’ en ‘ontstemming’ zijn de woorden die Baptistengemeente De Ontmoeting gebruikt nadat er in hun naam een brief bezorgd is op meerdere adressen in Workum en Makkum. Het bestuur benadrukt met klem: wij zijn niet de afzender.
“Wij willen aan iedereen die zo’n brief heeft ontvangen onze excuses aanbieden dat u zo’n brief heeft ontvangen. Deze brief is zeker niet van ons afkomstig, ook staan wij niet achter de inhoud van de brief en de werkwijze die hier gehanteerd wordt,” zo stelt De Ontmoeting in een verklaring. “De God die wij dienen is een God van verbinding en zeker niet van veroordeling.”
In het schrijven wordt namelijk de ‘één miljoen euro vraag’ gesteld: ‘Ga jij naar de hemel als je sterft?’, met daaronder een ‘snelle test’ die vraagt of mensen ooit hebben gelogen of ‘met begeerte naar een ander hebben gekeken’. Op de achterkant van het verder anonieme A4-tje staan de gegevens van Baptistengemeente De Ontmoeting.
Verbaasde telefoontjes kwamen daarom vorige week binnen bij Ieb de Jong van het coördinatieteam. Haar naam en telefoonnummer staan bij de contactgegevens van de gemeente. “De minsken hawwe soargen,” vertelt ze. “Der stiet net folle goeds yn de brief, en wy stean d’r as gemeente seker net achter.”
In de dienst van zondag werd dat nog maar eens aangehaald: “Fanút it koördinaasjeteam hawwe wy sein: mei de hân op it hert: hjir witte wy neat fan fanôf.”
De signalen kwamen onder meer vanuit Workum en ook in Makkum schijnt de brief bezorgd te zijn. Na een paar dagen in het ongewisse te hebben gezeten, kwamen er tips over de mogelijke bezorger binnen. Die persoon is aangesproken op de actie.
Het belangrijkste voor de gemeente is dat de verspreiding stopt. “Der wie in soad ûnrêst by de minsken. Wy hoopje dat wy se sa gerêststelle kinne.”

Bron: Leeuwarder Courant

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.