mei
30
2022

De Vaandeldrager

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Het schilderij De Vaandeldrager trok de afgelopen tijd veel extra bezoekers naar het Fries Museum in Leeuwarden. Normaal gesproken komen er ruim 3.000 bezoekers per week, nu waren dat er ruim 4.500. Directeur Kris Callens is trots.
Het schilderij, dat schilder Rembrandt van Rijn in 1636 maakte, is op tournee langs alle provincies. Het is begin dit jaar door het Rijk aangekocht voor 175 miljoen euro. Na de tournee komt het in het Rijksmuseum te hangen.
“Wij blijven er hier echt trots op dat we het schilderij hier in Fryslân als eerste hadden,” zegt Kris Callens. “Dat kwam vooral door het goede verhaal dat we erbij hadden. Dat Rembrandt getrouwd was met Saskia van Uylenburg, de dochter van de burgemeester van Leeuwarden.”
Callens hoopt dat het hoge aantal bezoekers een blijvend effect zal hebben: “De andere tentoonstelling À la campagne draait al goed. Dit schilderij erbij heeft duidelijk voor een plus gezorgd. We hoopten op een dubbel effect. Dus dat het ook goede reclame is voor À la campagne.”
Het schilderij wordt de komende dagen ingepakt. Het is vanaf 12 juni te zien in het Centraal museum in Utrecht.

Bron: Omroep LEO Middelsé

Tags // , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.