sep
06
2019

Doe Maar-elpee

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Het album Doe Maar van de gelijknamige band bestaat deze maand veertig jaar. Dat is een goede aanleiding om de elpee weer eens te draaien. Een bijzonder album, ook.
De bijzonderheid heeft met een aantal zaken te maken. Allereerst de hoes zelf. De naam van de band of het album staat niet op de hoes vermeld. Wel staan op de hoes foto’s van onder meer de toenmalige bandleden. Bassist Piet Dekker stond als potloodventer in het midden van de hoes. Sommige platenzaken plakten op deze pasfoto een sticker met de bandnaam, is de bekende bliksem-typografie.
Doe Maar was een jaar eerder opgericht vanuit de Foolsbent, een gelegenheidsformatie, en bestond in die jaren uit Carel Copier, Piet Dekker, Jan Hendriks en Ernst Jansz. Het albums was een allegaartje aan muziekstijlen, maar de ska en reggae voerde al wel de boventoon. Een stijl waar Doe Maar in later jaren legendarisch mee is geworden.
Zeth Mustamu leverde een bijdrage als percussionist. Deze man kende ik niet. Sinds 1982 is hij dominee, eerst bij de Pinkstergemeente en vervolgens bij de Molukse Evangelische Kerk.
Maar dat wisten we in 1979 nog niet.

Tags // , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.