mrt
23
2019

#Doeslief

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Sire is met een nieuwe campagne gestart: #doeslief. Op deze manier wil de Stichting Ideële Reclame aandacht vestigen op ons gedrag in de openbare ruimte. Hoe gaan we met elkaar om? We negeren het kassameisje, we schelden hulpverleners uit en belemmeren hen in hun werk.
Het is niet de eerste keer dat Sire wijst op hufterig gedrag in de samenleving. Een aantal jaar geleden werd gewezen op wat we doen bij hulpverleners. Terwijl in oorlogsgebieden mensen van het Rode Kruis vrij baan hebben, moet ambulancepersoneel in Nederland maar hopen dat ze fysiek ruimte krijgen om überhaupt iets te kunnen doen.
Nog wat langer geleden werd een Sire-campagne ondersteund door een nummer van The Scene. De band rondom wijlen Thé Lau zongen over het leven op straat. Noem jij de straat een jungle vol agressie en gevaar / Tien keer is dat onzin, en één keer is het waar / Wie dan niet aan zichzelf denkt, aan de klappen en de pijn / Aan de schoppen in het donker, zij zullen de helden zijn./ Wie zijn de helden, wat is een heldendaad / Zijn alle helden uitgestorven of lopen ze gewoon op straat.
Natuurlijk, zulk gedrag is niet normaal. Maar als het mooie muziek oplevert, is dat ook wat waard. Om pareltjes te vinden in de ellende. Waarmee ik niet zeg dat ik ellende wil hebben, om mooie dingen tegen te komen. Liever geen ellende en dan maar deze parels missen. Moet je kijken wat dát oplevert.
#Doeslief

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.